En Dag i Görans Liv (det censurerade Facebook-inlägget)

BCC1764F-2DD3-4037-971B-10996556ACB2

05.00 Vaknar med en fantastisk dikt på tungan. Kastar mig upp ur sängen och fattar gåspennan – präntar ner den på ett stycke sepiafärgad veläng:

”ÄDLE VILDE VID MEDELHAVETS STRAND! DIN PRIMITIVA ELEGI EKAR ÄNDA TILL THULE! MISSTRÖSTA EJ, LAKONISKE SANCHO PANZA!

TATUERADE QUEEEQUEG! TROFASTE FREDAG!

TILLSAMMANS SKALL VI ERÖVRA EDEN! UPP TILL KAMP FÖR DIN RÄTT TILL SVENSKT FÖRSÖRJNINGSSTÖD OCH BURKAKLÄDD FRU!

URRAH!!!

BANZAI!!!

DEUS VULT!!!”

……………………….

05.02 Twittrar ut dikten till mina följare.

Hänförd tystnad.

……………………….

05.07 Bläddrar i Koranen i stilla, postorgasmisk rörelse – så mycket skönhet och klokskap insprängt mellan uppmaningarna att döda och tortera oliktänkande… ah… om folk bara visste…

……………………….

05.15 Morgongymnnastik till Bertil Uggla på YouTube.

https://www.oppetarkiv.se/video/1941655/journalfilm-radiogymnastik-med-kapten-uggla

………………………

05.32 Twittrar ut självironisk iakttagelse:

”Snön ligger vit på taken, endast Greider är vaken…”

Tänker så här:

Neil Young = ättling i rakt nedstigande led till Viktor Rydberg… via ”Rust Never Sleeps”… och jag i min tur är samma andas barn som Young & Crazy Horse… ity jag är som rosten; jag fräter ständigt på kapitalismens falska dollargrin! Lika fruktad av räknenissarna på Stockholmsbörsen och Carolus Bildt som av Åkessons knogsläpande hejdukar! (Maj-Britt Theorin och Thongsing Thammavong retweetar!).

……………………….

05.39 Konstaterar: jag lider av moralisk och intellektuell priapism (det är därför jag sover så dåligt – annars: ett rent samvete är den bästa huvudkudden!).

……………………….

06.00 Frukost: tre välhängda wagyu-biffar + finvispad matsutakestuvning med svart tryffel och fransk blåfotsmusseron. En jumbopåse Ahlgrens Bilar. Ett kg pommes frites.

Sköljer ner med en flaska 1982 Chateau Mouton Rothschild. Lång sittning på toa medan jag läser de bästa bitarna ur Loka Enmarks ”Rofferiets Höga Visa”.

Upptänd.

Tvingas använda kateter.

………………………

07.00 Skriver rasande, klarsynt ledare till Dala-Demokraten om att Sverige givetvis måste stänga gränsen. Regeringen måste skyndsamt ta ifrån SD den bruna ledartröjan! Vi talar om VERKLIGHET nu och det är bättre att en god människa stänger gränsen än att en ond gör det! Ur ett filosofiskt perspektiv! (Briljant! Än en gång tar jag täten i debatten! Jag upphör aldrig att förvåna…).

………………………

07.30 Förmiddagsfika: bladguldspläterad hummer, Morkullesoppa, bacontryfferad spittekaka + Oboy.

………………………

08.00 Helikopter till Stockholm för att medverka i Studio 1. Huvudstaden skriker desperat efter mina briljanta, dogmatiska analyser om ett Sverige som inte längre finns. De är som om de inte kunde få nog! Jag – en 2000-talets Rasputin! Jag – en proletärernas Svengali! (…där den arme Löfven är min Trilby!).

………………………

08.30 Helikopter över till SVT för Morgonteve. Man verkar inte kunna få nog av mina rapsodiska Saint-Simon-teorier om ett socialistisk utopia. Aldrig har behovet varit så stort av en mumlande folkmords-apologet som jag!

STREAM OF CONSCIOUSSNESS!

IN MEDIAS RES!

Den avskyvärde Ivar Arpi har dock bjudits in av misstag.

Jag genomborrar honom med min humanistiska laserblick. Han talar om ”konsekvens” och ”realism” – jag talar om daktylisk hexameter! Och om den intellektuelle gigantens obotliga ensamhet långt där uppe i Dalarnas mytologiska ödemark! VIK HÄDAN, DIKTATURENS KREATUR!!!

……………………..

08.35 Helikopter till Värtahamnen och TV 4 Morgon där jag tar kraftigt avstånd mot rasism; sliter av mig skjortan och blottar mitt nakna bröst i direktsändning.

Malous letargiska blick vidgas i skräckblandad förtjusning.

Jag avslutar med att freestyla ny dikt rakt in i kameran:

”ODE TILL ACHMED!!”

…medan exotisk hipp-hoppgrupp från Husby ”toastar” och ”breakar” i bakgrunden. En genial ”crossover” som får de besuttna kälkborgarna att sätta Zumbali Blancen i halsen hemma på Ingarö och i Waxholm…

”SHO BREE, SUEDISAR! BABBLISH AINA!!!!!!!!!”

……………………..

09.00 Helikopter till Aftonbladet för medverkan i Aftonbladet-TV. Jag och La Mellin rörande överens om att SD måste tigas ihjäl. Fixeringen vid SD måste upphöra.

SD är som luft för oss.

SD finns inte.

SD är helt meningslösa.

SD ska inte få sätta agendan.

SD-skräcken dominerar inte mitt psyke överhuvudTAGET.

SD är INTE en Freudiansk manifestation av mitt undermedvetet dåliga samvete över att jag inte bjuder in tiggarna utanför Konsum att bo i MITT arbetsrum!!!!!!!!!!!!!

…………………….

09.30 Hejar på redaktionsmaskoten Makmende från landet Wadiya-Zamunda någonstans i Afrika.

Mekmende ingår i Aftonbladets ”My Black-friend”-projekt. Låter mig fotograferas med armen om hans axel för vidare spridning på twitter och Instagram (viktigt att visa att man har svarta vänner! Föregå med gott exempel!).

…………………….

10.00 Fika med Anders Lindberg. Han fnittrar överdrivet åt allt jag säger. Vidriga sykofant… Men han har i alla fall fixat bra tilltugg: stor skål med ”l’escargot ail” rullade i Dumleströssel.

Min favorit.

……………………

11.00 Helikopter till Rosenbad. Håller glimrande spoken word-anförande för hela Statsrådsberedningen. Jag – Sveriges svar på Allen Ginsberg och Mikhail Suslov!

(Arnstad medverkar på bongotrummor).

…………………..

12.00 Helikopter till jeansfabrik utanför Norrköping – studiebesök – snabbinstegsjobb för ensamkommande eritreaner. Jag kliver upp på ett tillskärningsbord och hetsar det förtryckta proletariatet att störta fabriksledningen; filmar allt med min medhavda 8-mm-kamera.

Har därtill tagit med mitt sänglakan på vilket jag skrivit med dramatiska, röda bokstäver:

”CRUSADE FOR MOORISH DIGNITY!!!”

Arbetarna påtagligt ovilliga att hålla i lakanet; håller det mellan tummen och pekfingret.

Otacksamma vildar…

……………………….

13.00 Arbetarlunch på Skitiga Duken: pitepalt, fläsklägg, isterband, ärtsoppa, köttfärslimpa, palt, tjälknul, raggmunk, tjockpannkaka, grisfötter i gelé, kalops, kålpudding, Brännesnuda, falukorv surpris, superkabanoss med extra räksallad samt inbakad oxfilécalzone med bearnaise.

Till efterrätt: kronans kaka med Snickerssås + ett pkt Piggelin isglass, bruna bönor och fläsk.

Dryck: Pucko.

………………………

13.30 Skriver indignerad men briljant krönika till Metro om vår tids största hot – SD!

Glöm aldrig: KRISTALLNATTEN!!!

Glöm aldrig: JÄRNRÖRSNATTEN!!!

………………………

13.45 Twittrar ut elegant haiku:

”Flyktingen klappar hund

utanför Konsum

Frågar: ”Är den otrogen?”

………………………

13.48 Funderar: om Feldt varit aktiv – hade han twittrat: ”Asylpolitiken är ett jävla skit, men nu har vi baxat den ända hit…” (ryser vid blotta tanken).

………………………

14.00 Skriver glödande hyllningstext om Palme.

Han var sin tids Margot Wallström. Och givetvis mördades han av Christer Pettersson – ett blodigt kvitto på det öppna samhället… flikar in munter anekdot om Erlander; hur denne en gång mottog en get som välkomstgåva vid bybesök i Pakistan 1954 – och genast skänkte geten tillbaka till bybefolkningen. Värmländsk världsdiplomati när den var som bäst (har dock svårt att se Margot gå i land med samma sak…)….

………………………

14.04 Står vid fönstret och funderar på ödet. Både jag och Gunnar Helén kommer från Vingåker. Varför är vissa platser såna nexus för visdom och moralisk fulländning…? Slumpen?

Eller finns Gud…?

Trots allt…?

……………………….

14.06 Grämer mig lite över att jag och Zinat kom sist i ”På Spåret”. Min image, folkbildningsuppdraget etc… Eller var det i själva verket bra…? Att jag och en invandrarkvinna var ”the underdogs”?

Tänker på Bibeln:

”the meek shall inherit”…

…och på Matteus 19:30:

”…många som äro de första skola bliva de sista, och många som äro de sista skola bliva de första…”

…kanske finns det ändå en gudomlig plan med allt!!!?

……………………….

14.07 Helikopter till Sveriges Radio där jag medverkar i P4 Extra.

Kamratlig stämning i studion.

Som att komma hem.

Berättar rolig anekdot från KPML(r)-tiden då jag och Lars (Ohly) doppade Jan (Myrdahls) fingrar i varmt vatten när han däckat backstage efter prisutdelningen på Svenska Maoistgalan. Han hade beiga byxor på sig den gången. Mycket effektfullt. Hade legat på YouTube idag.

……………………….

14.55 Går runt på Ekot och morsar på gamla kompisar.

……………………….

15.05 Helikopter till asylboende för ensamstående ensamkommande män i Sundbyberg.

ETC följer med och gör skakande reportage; gryniga, svartvita Anton Corbijn-bilder på mig medan jag står och ser bekymrad ut inne i matsalen omgiven av bistert makarontuggande afrikaner + när jag poserar knästående framför brinnande barack med gråtande, ensamkommande Bulgar-man i famnen.

Starkt. Oerhört starkt.

Vaknar inte svenska folket nu vaknar de aldrig!!!

………………………

16.00 Tupplur.

……………………………

17.00 Middag: Helstekt vildsvin på en bädd av hårdvispat artärplack.

……………………….

17.30 Helikopter till P1.

Debatt mot Teodorescu – den nyliberela röpan… ve dig, romska Sibylla! Du säljer ut din rasifierade själ för ett ögonblick i rampljuset! (anklagar henne modigt för ”dold rasism” och ”smygbrun retorik”. Avgår med segern.)

……………………….

18.00 Medverkar i Aktuellt.

…………………………….

19.05 Får en plötslig ingivelse att åka upp till datjan och bara isolera mig; experimentera med absint och icke-genuscertifierad nätporr. Se vad det blir för slags poesi av DET…

……………………….

19.30 Medverkar i Rapport (fick välja ämne själv idag).

……………………….

20.00 Hemma igen. Får idé till genialisk, centrallyrisk dikt. Kastar mig över skrivdonen i glödande skapar-raseri:

”BRUNSVARTA VIND!

GRAVLIKA PUSTAR FRÅN NYFASCISMENS OVÄDRADE TJOCKTARM!

JAG BESVÄRJER DIG MED MINA SUPPOSITORIER AV SOLID SANNING!!!

MED MIN BILL AV BRUTALT BLÄSTRANDE BASTONADER!

KNÄBÖJ, TRILSKANDE TROGLODYTER!

INFÖR DEN GREIDERSKT GYCKLANDE GILJOTINEN!!!”

Läser andäktigt.

Twittrar ut.

Kollapsar av utmattning.

……………………….

20.30 Kvicknar till. Läser vidrig artikel i krypto-rasistiska Dagens Samhälle. En ”nationalekonom” vid namn ”Gabriel Heller-Sahlgren” (alias?) påstår att invandring är en ”säker faktor” bakom Pisa-tappet.

NONSENS!!!!!!!!!

Detta dementerade DN redan 16e juni 2014 – eleverna var ”provtrötta” den dagen!! Det var därför det gick dåligt! Case closed!!!

……………………….

21.00 Helikopter till TV-huset. Debatt mot Widar Andersson.

Denna outhärdlige Quisling!!

Denna groteska testballong för socialdemokratins brunanfrätta högerfalang!!! Andersson påstår att många nyanlända nysvenskar är både ”analfabeter” och ”obenägna” ”att” ”acceptera” ”svensk jämställdhetspolitik”.

Jag anlägger moteld; attackerar i flanken med ett potpurri av skarpsinniga motpåståenden: ”SD är fascister! Åkesson är sinnessjuk! Kent Ekeroth lyssnade på Ultima Thule redan som barn! Araberna uppfann både algebra och stening!”

”J’ACCUSE!!! SCHACK MATT!!!”

(Andersson mållös).

……………………….

22.00 Helikopter hem. Ber piloten att ta svängen ner över de södraste förorterna. Öppnar sidodörren, tar fram resemegafonen och ropar ut en mångbottnat omstörtande haiku till de tacksamma byborna:

”PIPPIS PAPPA BADAR BLAND LÖK OCH KASSAVA I INFÖDINGSGRYTAN.”

Lägger till ett dånande:

”PROLETARIER ALLER LÄNDER – VEREINIGT EUCH!!! innan vi vänder upp mot Årsta igen.

……………………….

22.30 Tillbaka i hemmets lugna vrå.

Sms:ar en stund Med Karl-Petter.

Han skriver att han är ”desperat” och ”känner för att ge upp”. Jag föreslår kollektivanslutning igen – via facket. Kan bli succé. Många nysvenskar är så traumatiserade att de inte skulle läsa det finstilta en sån gång (alt. analfabeter).

Karl-Petter modstulen.

Tycker att journalisterna ställt ”för specifika frågor på sistone…” Lägger till:

”DEN DÄR SATANS HUITFELDT!!!”.

……………………….

22.35 Nattamat: smörslungad panda, vargbräss, snuttestikel orientale, akutaq på sälolja och vit choklad, friterad havskatt (hel) + fransk ostbricka och förbjuden frukt + två flaskor Parador.

………………………..

22.57 Ställer mig framför badrumsspegeln och yppar modigt hans namn tre gånger: ”Åkesson… Åkesson… Åkesson…”

…………………….

23.10 Smygläser ”Badger’s Drift”. Blir osäker. ÄR det Lundell…? Eller nån som parodierar honom? (önskar att jag övat mer på gitarr som yngre i vilket fall – det hade kunnat vara jag… istället för han…).

…………………….

23.15 Kvällsgymnastiserar till gammalt YouTube-klipp med Susanne Lanefeldt (oförlåtligt kommersiellt men på nåt sätt uppfriskande… förnimmer vag bulnad i de nedre regionerna…).

…………………….

23.30 Kollapsar i himmelssängen, likt Dardels ”Döende Dandy”, allt medan mitt trogna hembiträde Ubu baddar min ljust välvda panna.

Ve! VE!!!!

Dessa groteska tider då en briljant poet som jag tvingas rycka in dagligen och stundligen för att kommentera den yllegrå inrikespolitiken! Jag borde stå på scen på Himmelska Fridens Torg och läsa dikter inför de förtrollade massorna! Dygnet runt!!! Misströstar….

…………………….

23.35 Äcklas av den kvinnoförnedrande internetporren… av Ashley Blue… denna näbbiga slinka… hon borde poesiläsas till underkastelse!!!… Jalace och Gina Gerson… vidriga små hetärer… slå dem i järn!!!… Rocco’s Intimate Initiations… vedervärdigt!!!… (jag hade gjort det helt annorlunda… jag hade högläst nåt banalt småborgerligt för dem… Rimbaud… Baudelaire… Lena Andersson…)…

…och apropå det. Arianna Jollee… denna sannskyldiga Fleur du Mal… vart tog hon vägen!!!? Sarah Blue, Sybille Rauch, Teresa Orlowski!!!???

Liderliga skökor…!!!….

Allie Haze… likaså… när hon spetsar sig själv på Queequegs… (och Queequegs bröders)…. ådriga mannakraftsorgan… likt Beverly Axelrod på Eldrige Cleavers… (måste läsa om ”Soul on Ice” snart…)…

…Lexington Steele… detta subtropiska praktexemplar

… jag kan se honom lära Paula Bieler ett och annat…!!!…

Oh, ja… Mein Gott… så många möjligheter… så lite tid…!!!

…måste läsa Ashley Blues ”Girlvert” snart… (lär vara ett mästerverk…enligt Måns Vestin…)…

…………………….

23.38 eFukt.com

……………………

23. 55 Tömd.

Blundar.

Tänker på universums oändliga mysterier: Bells teorem… Schrödingerekvationen… Åsa Romsons meningsbyggnad… somnar… drömmer… att jag är en… röd liten anka… som förs framåt av en enorm våg av moralisk överlägsenhet…

…tänker på vad arbetarikonen Sixten Landby en gång skrev: ”…livets troll och muppar, på tillvarons vågor guppar…” …vad kommer JAG att bli ihågkommen för…?

Min frisyr…?

Mina poem…?

Mina ändlösa inhopp i Aktuellt…?

Min tappra kamp för planekonomi…? Endast Gud vet.

(Jag menar… Allah).

Godnatt jord.

………………….

Nästa avsnitt: En Dag i Christers Liv

16 reaktioner på ”En Dag i Görans Liv (det censurerade Facebook-inlägget)

 1. Jens, jag förstår varifrån du slår. Nu finns det bättre att slå emot än Göran Greider som jag uppfattar som socialdemokratins ende intellektuelle. Visst, ganska flummig som poeter och posörer plägar vara. Det jag inte förstår är varför du inte längre slår åt höger. Du verkar mest sitta i soffan och mysa med Timbrodirektörer numera. Betalar Timbro bättre än SVT? Är ännu mer nyliberalism lösningen på Sveriges problem?

  Gillad av 1 person

 2. Under…..BAR! Fortfarande får den mig att gapskratta rakt ut – den här borde inte censureras – den borde läsas upp i aktuellt och Rapport så alla fick njuta av den! 😀

  Gillad av 1 person

 3. Hej.

  Härreguuud! Kan inte sluta skratta.

  Läste högt för frun, och vid den smörslungade pandan brast det totalt – likt Maginotlinjens kollaps.

  Ja jösses, Göran Greider, denne äkta socialdemokrat, rik och fet och belåten medan svenska proletärpensionärer svälter inpå knuten, och de slantar de bestulits på av (s)taten och mördarfacken istället hälls över kolonisatörer – ack! (Försöker härma hur du härmar Greider – Greiderception, liksom typ.)

  Och för detta får du bannor av Fejsbok, denna en Stalins våta dröm?

  Ja, jösses Amalia. Sträck på sig karl; att driva med sådant anti-intellektuellt överklassfjoms och elitslickande skrap som Greider är visserligen endast en bedrift på Betnérnivå (alltså autosatir…) men det är f*n så roligt det du skriver!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 4. Jag ler och samtidigt gråter. Tänker på kejsaren och hans nya kläder. Var finns barnet som som ser det uppenbara?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s