EN DAG I GUSTAVS LIV (Fridolin)

zphdi

EN DAG I GUSTAVS LIV

07.00 Vaknar och tänker irriterat: ”Gör som jag SÄGER – inte som jag gör!”
Sms:sar Stefan: ”Tänkbar slogan inför extra valet…???” (inget svar).

…………………………….

07.15 Ekot ringer och vill veta var vi är. Finns vi kvar? Självklart gör vi det. Mehmet Kaplan går ofta att nå via SnapChat. Själv brukar jag fredagsfika på Paradiset på Söder, och så finns det tydligen en tjej som heter Isabella Lövin.

…………………………….

07.30 Hessling ringer och berättar att en av de 7-åriga flyktingbarnsungdomsmännen jag poserade med i förra veckan på omslaget till Röda Kors-kuriren i själva verket är 43 och efterlyst för bankrån. Ber henne fixa ny fotosession med några pre-handledsröntgade afghaner. Vi har inte råd med flera såna här klavertramp nu…

……………………………

08.00 Möte på partikansliet med Westander om ny PR-strategi och ”complete rebuild” av partiets varumärke. Westander inleder med att säga att de backar ut. Kallar det: ”mission impossible”. Får tag i Leif på Prime som lovar att klämma in oss mellan Sverker Martin-Löv och Viktor Orbán.

…………………………..

09.00 Enskilt möte med Stefan. Han erbjuder oss 75 000 i cash om vi avgår frivilligt från regeringen innan lunch. Jag säger att jag inte vet hur Åsa ställer sig till förslaget men att jag själv har en karriär att tänka på. Stefan höjer budet till 80 000.

………………………….

09.15 Hat-sms från Coura Mbaye. Hon vill ha pengar pga av utebliven sekreterartjänst. Jag hänvisar henne till regeringens My Black Friend-projekt (flera färgade har fått praktik hos S tack vare det). Hon ringer upp och gallskriker: ”Fucking Edwin Epps!!! TWELVE YEARS A SLAVE; GUSTAV! TWELVE YEARS A S-L-A-V-E!!!” (Sheesh… get over it already…).

………………………….

09.39 Arga partikamrater från Öland dansar regndans utanför regeringskansliet (protest mot skärpta gränskontroller).
Ferm kräver att jag ska gå ut och prata med dem innan SvD eller Avpixlat skickar fotograf. Jag förklarar att det inte går eftersom jag har min nya CK-kostym på mig. Ferm insisterar:

”Jag vägrar att bli sedd ihop med de där stollarna! En av dem red hit på en ko!!”

Jag byter om till rutig skjorta, kortbyxor och Kånken och går ut, ropar:

”Vänner!”

Möts av regn av fekalier och KRAV-odlade tomater; tvingas fly in på regeringskansliet igen.

…………………………

10.00 Möte med riksdagsgruppen. Nya prognoser från UNHCR: 50-100 miljoner krigs- och- klimatflyktingar till Europa innan 2020. Åsa glad. Tycker det låter ”fantastiskt”. Andra i gruppen mer tveksamma. Konstigt stämning i rummet. Känns som om det finns ovädrade åsikter här…
Bolund erinrar sig Örebro-MP:arnas förslag om att alla som tog emot en flykting hemma skulle få 2000/månaden i statsbidrag.
Vad är 2000 x 100 miljoner? Ingen vet. Bolund lovar räkna ut till på fredag.

……………………….

10.45. Ekot ringer. Partikamrater i Värmland föreslår att Ojnareskogen ska bli permanent reservat för romer. Partikamraterna på Gotland galna– kräver att jag går in och stoppar; gärna romer men INTE här!!!

……………………….

11.00 Besök av samisk delegation. Den kräver att MP agerar och bestämmer att inga människor utan ”rätt blod” ska få bo i Sápmi.
Jag tvingas (för skams skull) påpeka det paradoxala i denna SD-retorik. Delegationen blir vansinnig; jagar mig med lasso runt konferensbordet och skriker ”RASIST! RASIST! VID NÅJDENS OCH RENGUDENS HELIGA TROLLTRUMMA!”

………………………..

11.30 Delegation från Afrosvenskarnas förbund/Svarta Pantrarna kräver att MP utan dröjsmål byter ut hela partistyrelsen mot rasifierade kroppar. Förklarar pedagogiskt att det är EN sak att stödja Afrosvenskarna utåt – en HELT annan att implementera deras vansinniga teorier i praktiken.

Z: ”Go back to where you come from, whitey!”
Jag: ”I was born in Kristianstad.”
Z: ”Shut your white, privileged cake hole, you fucking baby-faced cracka-ass motherfucker!”
Jag: ”Listen, I once tried to employ a underprivileged woman as a nanny: Coura Mbaya? Do you know her? She’s also black!”

………………………..

12.00 Intervjulunch på stan tillsammans med ”svenska” tiggare. Situation Stockholm fotar. God stämning tills en grupp med Papperslösa icke-skandinaver dyker upp och kräver att få ”procent” på reportaget. Jag förklarar att jag inte alls tar särskilt mycket betalt för intervjun och att det – denna enda gång – faktiskt ska handla om ”SVENSKA” uteliggare (inom citattecken men ändå).

De Papperslösa skanderar:

”SUEDEZII SUNT RASISTI – POLITICIENCII SUNT FASCISTII !!!”

Viss förvirring uppstår, och inte blir det bättre när en grupp icke-europeiska Papperslösa kommer springande och börjar slåss med de icke-skandinaviska Papperslösa samtidigt som två av de ”svenska” uteliggarna ryker ihop om vem som ska få panta min urdruckna Cola Zero.

Icke-européerna i talkör: ”JALLA JALLA! ALLTING ÅT ALLA!”

Till slut tvingas jag och Hessler kliva in i limousinen och åka därifrån.

Herregud.

……………………….

13.00 Står framför toaspegeln på kontoret och funderar på om jag ska anlägga s.k ”hipsterskägg”… Jäkligt trött på ”babyface” hit och ”junior” dit. Försöker föreställa mig ett långt, blont skägg… kanske med leopardfläckar? Fejkat grått? Duck Dynasty? Finns uppenbarligen en mycket skicklig frisör i Stockholm. Hon som räddade Åsas frisyr… måste be om hen(ne)s nummer…

……………………….

13.30 Spelar in YouTube-hälsning till alla nyanlända med I-phonen:

”Sorry about the border control, y’all. Please DO continue to come to Sweden – we’re soon open for business again. Promise!”

………………………..

13.45 Islamiska Föreningen i Brandbergen kommer förbi och vill ha hjälp med YouTube-video. Ber mig hålla upp skylt med texten: دودا علاء och le stort. Tydligen en uppmaning om tolerans mot icke-muslimer.

………………………..

14.00 Studiebesök på HVB-hem för ensamkommande medelålders män från icke krigförande länder (får inspiration till det där med skägg).
Går runt och hälsar tillsammans med föreståndaren (som av nån outgrundlig anledning bär på pepparsprej i bägge händerna). Föreståndaren berättar att datarummet gjorts om till moskée. ”Det kändes viktigare.” Jag nickar och frågar männen vad de vill jobba med i Sverige. Ingen talar engelska. Endast Xhosa, !Xóõ eller Tuyuca. En utmaning. Ett ljus i mörkret dock: en av männen ÄR raketbyggare (!). Palestinier som jobbat med att bygga Kassamraketer på västbanken! Imponerande! Han får jobb på S-range!

……………………….

14.05 JULA:s pr-avdelning ringer och frågar om jag kan ställa upp i deras reklamfilm för kolbriketter. Lägger på.

……………………….

15.00 Riksdagsdebatt. Debatterar Åkesson som känns loj och ointresserad. Försöker provocera fram lite friktion genom att jämföra Björn Söder med Hitler. Åkesson ler medlidsamt ser det ut som (?). Jag vänder mig till hela församlingen och avslutar med ett eftertryckligt:

ALDRIG har så många varit på flykt!”

Dödstyst i bänkarna. Många blundar. Starkt.

……………………….

16.00 Besök av Lärarförbundet med Jaara-Åstrand i spetsen. De kräver att jag praktiserar en vecka i en förberedelseklass för att ”det ska gå in i skallen på mig hur akut läget är”. Lovar att ta upp frågan med minst en nationalitet från alla länder i världen i varje klass på nästa regeringssammanträde. Lämnar över mötet till Hessler och hastar ner till Shekarabis kontor där Wireds europakorre ska göra rep om ”världens yngsta och mest uppkopplade regering”.

……………………….

17.00 Shooting the breeze with Wired’s Andy Greenberg. Tell him right off the bat that I’m ready to blow this two-bit operation and join the Big Picture in the Big Apple or LA. Got my sight set on bigger things than this, y’all. Greenberg impressed with my youthful, metrosexual looks and ”bad” English language skills. Give him high five and tell him to tell Scott (Dadich) I said hi. Yolo!

………………………

17.30 Anställningsintervju med Greenpeace. De verkar tveksamma. Frågar hur pass intresserad av miljö jag ”egentligen är”. Jag svarar att Palestinafrågan aldrig har varit viktigare än nu.

………………………

18.00 Stefan sms:ar. Nytt bud. 100 000 cash + att jag får ”presidential pardon” (på papper) från allt jag ställt till med sen valet + får använda regeringsplanet för sista semesterresa till Mauritius.

………………………

19.00 Äter middag hemma. Jennie har bett sin bästa kompis systers husa att köpa KFC och svänga förbi med i anonym, brun papperspåse. Reporter från ICA-kuriren ringer precis när jag ska sätta tänderna i första biten; frågar på sms om min ”bästa tofurätt”. Svarar sanningsenligt att rå tofu är det bästa man kan äta näst efter plankton. Klimatsmart. Moraliskt. Nyttigt.

……………………….

20.00 Till tv-huset i taxi. Gråterskan ringer och är sur för att hon inte fick ta det här. Jag förklara att det bästa är om hon från och med nu kommunicerar med media uteslutande via e-mojis. Gråterskan skriker att jag ska ge fan att kalla henne ”gråterskan” inför andra i partiet. Jag uppmanar henne att Googla gråterska + antikens Grekland. ”Det är precis det du är – du är Stefans gråterska.”

……………………….

21.00 Medverkar i Aktuellt för att en gång för alla försöka förklara vår flyktingpolitik så att alla blir nöjda och glada.

Tänker: ”Det var då ett jävla tjat – alla fattar väl att det inte funkar i PRAKTIKEN med öppna gränser…!??”

Säger: ”Aldrig har så många människor varit på flykt. Jag tycker vår egen politik är skit. Jag förstår om folk är besvikna. Klaatu barada nikto.”

……………………….

21.30 Stöter på Greider i sminklogen efteråt. Målad helt Falu-röd. Är där för att läsa antirasistiska haikudikter om migration som kommentar till SD:s utspel om att man kanske borde skicka hem färre flyktingar än Ygeman och S föreslagit.

……………………….

22.30 Hemma igen. Slappar en stund framför teven. Bill Maher påstår att det står i Koranen att man ska förfölja och utrota oliktänkande, och att många muslimer håller med om detta. Skandal. Att han får sitta där och högmässa hur medhavd (uppenbarligen falsk) Koran. Hämtar Bibeln och högläser ur den som motvikt; two wrongs make a right, Bill!!

………………………..

23.00 Borstar tänderna. Fastnar i tankar i badrumsspegeln igen. Vem är jag? Egentligen? Tror jag innerst inne på vår politik? Det KAN jag ju rimligtvis inte göra? Den är ju helt spränggalen. Och i så fall är ju JAG också spränggalen… ÄR jag galen…? Eller bara en hycklare av värsta sort? Så många frågor… så många ensamkommande män att fotograferas med…

………………………

23.15 Funderar igenom min Mexit… bästa alternativen so far:

5. byta namn + skägg + konsult näringslivet
4. emigrera Nya Zeeland
3. Face/Off Rocco Siffredi
2. låtsasramla + fejka total minnesförlust
1. plead insanity

………………………

23.16 Pornhub.

……………………….

00.11 Stefan på sms: ”Sista budet. 150 000 papp. En karta Norrlands Guld och en nakenbild (suddig) på Hillevi Larsson på väg in i bastun på Bommersvik (inte jag som tagit utan ”kompis” till Damberg. Sprid INTE!!!).”

Svarar inte.

………………………

Foto: Kristian Pohl

En reaktion på ”EN DAG I GUSTAVS LIV (Fridolin)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s