EN DAG I FREDRIKS LIV (Reinfeldt)

zazss

07.55 Vaknar utvilad och sträcker på mig. Gäspar förnöjt. Ligger kvar en stund med händerna knäppta i nacken och filosoferar. Tänk ändå vad lätt det var att knäcka S och avskaffa folkhemmet…? Lilla jag, lilla jag… och Magdalena Andersson… den arma satan…
…jag menar: saten.

……………………………

07.57 Gripestam ringer och gapar i luren. Klankrig mellan somalier och afghaner i Täby Centrum. Afghanerna har barrikaderat sig inne på Orient Grillhouse – somalierna på Filippa K. Bägge sidor skjuter med UZI. Jag svarar som det är: inte mitt problem. Jag har flyttat därifrån.

……………………………

07.59 Dricker kaffe och bläddrar lite i klippboken 2006-2014…. Svensken gick att köpa för några extra hundringar i månaden; det var som att stjäla godis från en baby. Jag är fortfarande förvånad över hur lätt det gick . Men glad. Förvånad men glad. Och glad över att Maud ljög så bra i Aktuellt om Nuon. Tänker på Goebbels: ju större lögnen är, desto fler kommer att tro på den.

…………………………….

08.03 Spelar Risk med mig själv. Stör mig lite på gränserna. Tar bort dem med Tippex och målar alla spelpjäser i samma färg med tuschpenna.

……………………………

08.07 Ringer Securitas och pushar på. Nu har de lovat att komma och uppgradera motion sensor-kamerorna i farstun i två veckor. Skandal!

……………………………..

08.10 Ekot: ”Över 50 000 asylsökanden ’försvunna’ i Sverige. Polisen varnar: tusentals är barn. Jag tänker: ”Dom tar marknaden hand om. Marknaden är självreglerande. Och utan barnfattigdom hade vi aldrig fått mästerverk som Dickens Lysande Utsikter. Eller Hildebrands Stockholmsnatt.

……………………………..

08.15 Carl sms:ar (igen) och varnar mig för att ta ordförandeposten i EITI:

”Fredrik! Redovisning av uttag naturresurser/kontra betalning urbefolkning är nåt som, exempelvis, Lundin Oil – ett fantastisk välskött och hederligt företag – skött prickfritt hittills. EITI = trojansk häst för kommunism. Besviken om du faktiskt hoppar på det här. Ring mig, är i Genève till 13, därefter air-borne.”

………………………………

08.35 Fil och müsli medan jag sms-instruerar Anna hur hon ska göra idag. Slår fast några avgörande ändringar i M:s kommande skuggbudget. Ger tips om hur hon ska hantera Annie; hon måste göra som jag när jag skulle vinna Mauds förtroende 2005: lyssna och nicka, se intresserad ut… zona ut… det går snart över.

……………………………..

08.40 Ser på TV – shiiter och sunniter clashar på asylboende i Järvsö, strax intill Lill-Babs hem. Fem döda och flera skadade. Sverige spricker i sömmarna, men… det kan SD gott ha. Att ISIS rekryterar i Husby och Högdalen bekymrar mig mindre än att SD rekryterar i Grums och Munkfors. SD måste bort – det är det enda som betyder nåt. SD. SD. SD. SD.

…………………………….

08.43 Sätter på ”Da Buzz” för att få igång tempot i kroppen. Sjunger med. Högt. Dansar lite på stället. Plockar äpplen (fortfarande inget svar från Anna).

……………………………

08.55 Joggingrunda i Vanadisparken.
Möter färgad man med blodig machete i handen, och en stund senare: en ”svensk” från andra hållet – med en blodig machete i SIN hand. Tror inte att de två incidenterna har med varandra att göra, men… win-win. Eller rättare sagt: two wrongs MAKE a right @nollrasism.se. #förbjudnatankar, #sverigeharaldrigvaritsåsäkert

…………………………….

09.10 Joggar upp på kullen bakom Stefanskyrkan och ställer mig och blickar ut över nejden. Ett asylboende brinner i fjärran. Sirener och blåljus. Vissa skulle känna ångest en sån här gång, men jag känner bara ett oändligt lugn. Välfärdsstaten är en omöjlighet. En absurditet. Marknaden däremot – en REAlitet. De stackars negerna, som Adelsohn sa på 1980-talet… nu är dom här.
Och gott så.

…………………………..

09.36 Duschar och tvålar in mig. Tänker på mitt färgade blod… eller vänta – får jag tänka så? Att jag inte får SÄGA det vet jag, men tänka….?
Får man tänka? Tänk om man kränker nån med sina tankar? Ibland tänkte jag om Maud: ”Hon är galen”, när hon gick upp i talarstolen, ”spritt språngande galen”… men jag sa inget. Jag bara tittade milt framför mig och log milt. Som nu. Här i duschen. Med mig själv.

…………………………..

10.15 Taxi till Bromma. Ska tala för New Anti-Socialist Institute i Göteborg
I planet på väg ner tittar jag ut över Sverige – detta fantastiska, obefolkade nybyggarland. Tänker på Karl-Oskar och Kristina och deras tappra kamp med att utrota den amerikanska urbefolkningen och annektera deras land. Idag heter nybyggarna Muhammed och Ahmed och indianerna, det är SD. But it’s the circle of life. And death. And infidels. And chaos.

…………………………

10.18 Sms:ar Anna: ”Har jag berättat om när jag träffade Barack Obama…?” (inget svar).

…………………………

10.29 Tittar lite på film. Min favorit: Änglagård – Tredje Gången Gilt.

…………………………

11.45 Landar i GBG. Rörd över att man skjuter av fyrverkerier vid min ankomst. Inser sen att det var felsluten RPG från Bergsjön. Oh, well…

…………………………

12.15 Håller kort men briljant anförande för likasinnade. Fakturerar 100 000 (Intromusik: ”Money For Nothing” med Dire Straits).
Arbetslinjen gäller fortfarande. Även mig – cashen ska in.

………………………..

12.30 Lunch på Gothia Towers med Europas bästa PR-frima M3 och deras vd Maxim Behar + staff. Vi går igenom hur kampanjen för min generalsekreterarkanditatur ska fortlöpa. Mina konkurrenter: Bokova – Unesco, Guterres – UNHCR… Angela… Bill… Margot… och visst, det är ett tufft startfält… men jag känner mig helt trygg med min CV – ”The man who crushed the Swedish folkhem”.

Maxim: ”Fock’em?”
Jag: ”Nej, FOLK-hem!”

…………………………

12.35 Skottlossning på gatan utanför entrén; kravallklädd polis och marockanska gatubarn drabbar samman med full kraft (påminner lite om inledningsscenen i Rovdjuret 2 med Arnold Schwarzenegger).
Jag och Maxim ställer oss och betraktar det hela, långt däruppe bakom panoramafönsrens tjocka glas.

”Fokken’ ell…”, utbrister Maxim förvånat.
”Free market enterprise”, säger jag. ”It’s self-regulating.”

…………………………

13.30 Flyg hem. Polisen ringer vid incheckningen. B har kört på fyllan igen. Ränt rakt igenom väggen på ett dagis och ut på andra sidan (igen).
Angett mig som närmast anhörig. Jag lägger på. Sätter på ”Da Buzz” i hörlurarna. Zonar ut.

………………………..

13.43 Flyger över Sverige. Känner stark samhörighet med Nils Holgersson (tänker mig Anna som Akka). Ser för min inre syn miljontals afrikaner som odlar upp denna frusna tundra med primitiva hackor och obändig entusiasm; får den att blomstra på ett sätt som det värdelösa svenska folket aldrig mäktade med. Tänker på vad en klok man (jag) en gång sa: ”Är det här ett land som ägs av de som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till?”

………………………..

14.05 Stöter på Schlingman utanför flygplatsen. Vi tittar på varandra och ler; behöver egentligen inte säga så mycket. We did it. We got away with it. Hälsar me vårt hemliga handslag och skiljs åt. Två skepp som möts i natten.

……………………….

14.30 Medverkar i P4 Extra. Får lätta frågor. Svarar godmodigt och docerande om livet efter politiken. Programledaren frågar vad jag är mest nöjd med under mina 8 år som statsminister.

Tänker: ”Att jag lyckades utdela ett antal långsamt dödande hugg mot den svenska socialdemokratin.”
Säger: ”Att så många människor fick jobb, och pengar över i plånboken. Att så många låglönearbetare fick komma till en avreglerad arbetsmarknad i till Sverige.”
Programledarens ögon tåras.

……………………….

15.00 Kort KU-förhör. Nej, jag minns inget. Jag gjorde inga fel. See no evil. hear no evil etc. Sossarna blänger ilsket, men… vad ska de göra?

……………………….

15.30 Förlagsmöte med större europeiskt förlag. Finns planer på att ge ut min bok på kontinenten. Tyvärr verkar de ha missuppfattat titeln. Tror att det heter ”halfwit”. Rättar dem kallt – Den heter ’Halvvägs’. Och den engelska titeln skulle snarare bli: ”Halfway there”. Som i Bon Jovis Living on a Prayer: Whooooooaaaa…. halfway the-eeere…. Funderar på att använda den låten i nåt sammanhang.
Bara för att reta arbetarklassen. Kunde jag sno ”arbetarpartiet” kan jag sno Bon Jovi. Jag kan sno allt.

……………………….

16.00 Föreläser för moderata Riksdagsgruppen. Många har tårar i ögonen. De saknar sin ledare och jag förstår det. Lämnar scenen till tonerna av ”Simply the Best”. Gör dubbla V-tecken.

……………………….

17.00 Husky och Poker bjuder på middag. De frågar om jag inte ska göra comeback. Jag förklarar att det här är ett självspelande piano nu.
Ge Löfven tillräckligt med rep så hänger han sig själv. Häll på 50 000 analfabeter till och både fack och avtalsrörelse kollapsar för gott. Thorvaldsson åker in på hispan. Husky säger att han förstår med fruktar för sina barns säkerhet så jag föreslår Island. Det mesta skulle gå att styra med joystick därifrån. Eller en undervattnisk fästning á la Strombergs i Älskade Spion. Poker mer inne på Sydamerika. Har läst om ”Kameraden” i Forsyths Täcknamn Odessa.

………………………

18.30 Korpbasket. Gamla Nya Moderaterna vs Nya Gamla Moderaterna. Jag dominerar trepoängsskyttet och slår många, läckra, perfekt tajmade pass till mina medspelare. Funderar på om det beror på mitt svarta blod? SÄPO-killarna sätter bra screens vilket gör det förvånansvärt lätt att gå på korgen. Mitt lag vinner med 75 poäng.

……………………….

19.38 Skärmytsling med Hanif Bali i duschen efteråt. Gruff och knuffar men SÄPO-vakterna går emellan.
Bali skriker: ”Det är nya tider nu, gamle man! You hear! That’s what you get for messing with the Orphans!”
Jag ler överseende. Mimar ett tyst: ”…husblatte…” innan SÄPO går emellan igen.

………………………

19.59 Polisen ringer. B har rymt från TNE. Kapat polisbil och kraschat den in i ett nunnekloster (igen). Lägger på. Tänker på nåt jag sa redan 2006: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” …så sant som det är sagt…

……………………….

20.30 Skypar med Anders. Han är i Las Vegas på AVN-Awards med Dominika. Bilderberggruppen har bjudit dit dem.
”De vill att jag ska ersätta Jim Yong Kim!” ropar Anders segerrusigt.
Dominika i bakgrunden: ”Woot! Woot!” (båda är facepaintade som Juggalos).

…………………………

21.00 Ser Aktuellt. Fridolin är med. Tänker: ”Om man ger en apa ett maskingevär och apan skjuter ihjäl en massa människor är det inte apans fel.”

………………………….

21.30 Det knackar på dörren. Det är Schlingman som kommer över med en färsk hjärna som han stulit på kyrkogården. Nej, jag bara skojar… Han vill bara ge mig en lång kyss som tack för allt vi hann ställa till med under de där fantastiska åren.

”Jag såg dig på flyget idag”, säger han och darrar lite på rösten, ”känslorna bara vällde fram!”

Han springer tillbaka till taxin som väntat utanför:

”Jag älskar dig, Fredrik! Glöm mig aldrig!!”

…………………………..

22.10 Helikopter till ”Dragan’s Kebab House” i utkanten av Karlstad. Konsert med ”Da Buzz”. Märkligt att denna makalösa grupp fortfarande spelar på så små ställen. Ställer mig längst fram och sjunger med i Dangerous , Do You Want Me, Alive och inser med en rysning att jag kan alla texterna (jag kan till och med textren till Come Away With Me trots att den inte fick nån listplacering). Några vänliga flyktingar faller in i sången, men Säpovakterna motar undan dem, vänligt men bestämt.

…………………………..

23.30 Hemma igen. Euforisk. Både av att ha sett Sveriges bästa liveband live, men även om den etniska diversifieringen på pizzerian. Ensamkommande män från afghanistan, eritrea, etiopien, arabien… alla dessa män samsades om utrymmet där bakom mobila kravallstaketet som Säpo påpassligt ställde upp.

…………………………..

23.55 Läser ett kapitel ur Läckbergs nya: Psykopaten. Ser vissa likheter. Med Göran Persson. Tycker hon är så bra, Läckberg. Det flyter på. Hon skriver lika enkelt som jag tänker.

…………………………

23.57 Fingrar en stund på medaljen jag fick av kungen. Tänker: ”Gärna medalj, men först en krossad svensk socialdemokrati…”. Ler för mig själv.

…………………………

23.59 Carl på sms: ”Fredrik! My bad! Ta jobbet. Har talat med Soros; EITI = front skapad av BB, för att hålla massorna lugna (samma grej som senaste klimatavtalet) fast det kanske du visste? Om inte: spela med! Du blir snart befordrad till viktigare uppgifter. ps. läser din bok, halvvägs. Alltså: jag ÄR halvvägs, men vet inte om jag orkar hela… Etzlers bok var bättre (minus kommunistpladdret sista 50 sidorna…).”

…………………………

00.06 Googlar ”Hot Jugalette Action” (…får inte bort bilden av Dominika ur huvudet).

………………………….

00.18 Somnar med rent samvete. Drömmer om en stad av stål och glas i öknen. En fantastisk plats av guld, överflöd och låga ingångslöner. Mitt Eden. Mitt Xanadu. Mitt Dubai.

………………………….

Foto: SVT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s